Hundratals "marijuanadispensärer" riskerar att stängas


Äntligen ser det ut som om myndigheterna i Kalifornien börjar inse hyckleriet med de så kallade marijuanadeispensärerna där samvetslösa knarklangare, under "medicinsk" täckmantel, säljer marijuana till tusentals så kallade patienter.


Enligt de nya riktlinjerna, Guidelines for the security and non-diversion of marijuana grown for medical use

utfärdade av delstatens högste åklagare Edmund G. Brown Jr igår, riskerar alla som med vinstintresse driver en dispensär av det här slaget eller som inte är registrerade enligt gällande regler att arresteras och åtalas av lokala myndigheter.


Igår meddelade Brown också att man 22 augusti genomförde en razzia mot en illegal marijuanafabrik, Today's Healthcare i Northridge, som använde en så kallad marijuanadespensär som täckmantel för omfattande försäljning av illegala droger. Innehavaren av Today's Healthcare har medgivit att han bedrev en lönsam affärsverksamhet där merparten av hans "patienter" (läs knarkkunder) var i åldrarna 18-29 år.


Vid de razzior som genomfördes hos innehavaren och hans medbrottsling hittades bland annat kontanter, sofistikerad utrustning för inomhusodling i form av belysning, timers och ett elsystem som möjliggjorde avledning av elektricitet från det lokala elnätet. Totalt beslagtogs över 1 100 cannabisplantor till ett beräknat värde av 6,6 miljoner dollar.


I ett annat ärende i början av augusti, också det i Kalifornien, befanns innehavaren av ytterligare en "marijuanadispensär" skyldig till narkotikabrott och försäljning av marijuana till ett värde av 2 miljoner dollar under nio månader. Tala om lönsamma "patienter".


Hyckleriet med så kallad "medicinsk" marijuana uppdagas mer och mer och alerta politiker börjar i allt större utsträckning inse att den här sortens cannabusiness inte är något annat än ett steg på vägen för att försöka åstadkomma legalisering av cannabis.


Legaliseringsförespråkarna är aktiva på många fält, också inom det de själva benämner religion. Ett exempel är "prästen" Craig X Rubin. Rubin själv hävdar att marijuana är ett religiöst sakrament och som sådant därför kan användas i hans ´kyrka´ 420 Temple i Hollywood där Rubin och hans anhängare tidigare bedrev sin verksamhet, som numera är flyttad till Pasadena.


Rubin blev ´postorderpräst´ via Universal Life Church 1990, som via Internet prästviger vem som helst som betalar det som krävs. 

Det är enkelt att genomskåda Rubins avsikter genom att titta på en av de predikningar av honom som finns på You Tube. Materialet lämpar sig bra som komediinslag på marijuanafria personalfester. Påverkade marijuanafantaster kanske tar honom på allvar. 


Läs också:

Är medicinsk marijuana OK i USA?


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0