Dags att undersöka "legal" ecstasy

I Australien har försäljningen av det som marknadsförs som "legal" ecstasy nu blivit föremål för myndigheternas intresse. Deärför kommer nu The Department of Human Services and The Therapeutic Goods Administration i Victoria att testa produkter som dels säljs av ett företag, dels är till salu vid ravefester.


Försäljare hos det aktuella företaget säger till media i Australien att produkterna ger användaren en energikick och en lyckokänsla som varar upp till åtta timmar, men läkare håller inte med om de uppgifterna. Toxikologen Fergus Kerr vid Austin hospital säger att de "örter" som används i produkterna bland annat kan orsaka dödsfall, kramper, ökad hjärtaktivitet, och onormala muskelrörelser. Ägaren till företaget ifråga säger att den sortens reaktioner bara uppstår om den "legala" ecstasyn används tillsammans med alkohol.


Det finns all anledning för det svenska Läkemedelsverket att intensifiera granskning av de så kallade "legala" produkter som också finns tillgängliga på den svenska marknaden.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0