Svensk Polis - Sveriges bästa personaltidning

Tidningen Svensk Polis, som ges ut av Rikspolisstyrelsen, har utsetts till Sveriges bästa personaltidning 2007 i en tävling som anordnas av Rim, Redaktörer interna medier.


Priset delades ut i tre klasser och Svensk Polis vann i klassen delvis inhouse. 19 tidningar tävlade i klassen och tre blev nominerade till priset. Förutom Svensk Polis nominerades Apotekets tidning Apostrofen och Securitas tidning Securianen.

Juryns motivering lyder: Svensk Polis är en omisskännlig kvalitetsprodukt. Den är aktuell i sina ämnesval och har fokus på arbetet och arbetsuppgifterna. Reportern följer verkligen med ut på fältet och använder sina ögon och öron. Artiklarna är professionellt utformade och välskrivna. Tidningen har ett genomtänkt koncept som hänger ihop formmässigt med variation och rytm mellan kort och långt, reportage och nyheter samt bild och text.

Det här var andra gången på kort tid som informationsarbetet inom Rikspolisstyrelsen prisades. För några veckor sedan vann polisen.se kategorin samhällskommunikation i Sveriges största webbplatsundersökning, Web Service Awards. Besökarna på olika webbplatser fick betygsätta användarvänlighet, information och kontaktmöjligheter och polisen.se vann priset eftersom den fick högst betyg av användarna.

Svensk Polis kommer ut tio gånger per år och har en upplaga på 33 000 exemplar. Huvudmålgrupp är alla anställda inom polisen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0