Slå till där det känns - bland ägodelarna!

Visst är det nödvändigt och ofta framgångsrikt att beslagta stora mängder narkotika, men för att det ska ha effekt måste den typen av insatser pågå kontinuerligt och i stor omfattning tillsammans med andra åtgärder


Som komplement rekommenderas beslag av ägodelar och kontanter från en av de girigaste grupperna på planeten - knarktillverkare och knarksmugglare i storformat. Eftersom de flesta individer i gruppen inte tillhör de allra smartaste inom de områden som ligger utanför deras kriminella revir, har de en tendens att bygga upp det egna självförtroendet och det fejkade välståndet via 'ägodelar' i form av fastigheter, snabba bilar, en eller annan ö och gärna ett massivt lager av kontanter.


Vad kan då vara mer lämpligt än att beslagta det som utgör grunden för deras falska självförtroende - nämligen ägodelarna.


Spanska inrikesministeriet meddelade i söndags att den spanska polisen beslagtagit just ägodelar, finansierade med knarkpengar, till ett värde av närmare 800 miljoner kronor. Bland de beslagtagna ägodelarna finns bland annat 102 fastigheter, varav flera lyxvillor vid Spaniens kust, bankkonton och ett antal Ferraribilar.


Bra jobbat Spanien!


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0