Nordiska folkhälsokonferensen i Östersund

Det är 50 dagar kvar till startskottet för den Nordiska folkhälsokonferensen i Östersund. Antalet anmälda är på god väg mot 500 personer och därmed närmar sig gränsen för det maximala antalet besökare.


Konferensen är snart fullbokad och det är roligt att intresset är så stort. Vi kommer också att ha deltagare från flera utomnordiska länder, Indien, Baltstaterna och till och med från Nya Zeeland, säger Elsa Rudsby Strandberg, projektledare för konferensen.

Den 10-12 juni pågår den nionde Nordiska folkhälsokonferensen. Östersund kommer att stå i centrum för folkhälsodiskussionen under några intensiva dagar. Totalt hålls ett femtiotal föreläsningar och seminarier med representanter för samtliga nordiska länder. Konferensen handlar den här gången om hur hälsa kan bidra till en ekonomisk och social hållbar utveckling.

Mest namnkunnig bland föreläsarna internationellt sett är Sir Michael Marmot från England. Hans bok "Statussyndromet" väckte stor uppmärksamhet genom att visa på hur viktig den sociala positionen i samhället är för din hälsa. Sveriges äldre- och folkhälsominister Maria Larsson står också på talarlistan.

De nordiska folkhälsokonferenserna återkommer vart tredje år och är en mötesplats sedan 1987 med syfte att ge och ta av det nordiska folkhälsoarbetet som många ser som ett av världens främsta.

Läs mer: 
www.nordiska2008.fhi.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0