Konservativa partiet och dess ledare säger ja till uppklassificering av cannabis

image326
      David Cameron


I Sky News TV igår intervjuade programledaren Adam Boulton ledaren för det brittiska konservativa partiet David Cameron.


Det konservativa partiet har redan tidigare konstaterat att Labour's cannabispolitik är rent kaos och då tittare igår hade möjlighet att ringa in till programmet och ställa frågor till Cameron står det klart var Cameron står idag.




Här följer en utskrift av en fråga från David Raynes till Cameron i programmet:


Adam Boulton: Nu kommer en fråga från David Raynes som säger: Stödjer David Cameron nu personligen en återklassificering av cannabis till klass B?


David Cameron: Ja. Jag anser att vi bör göra det. Vi hade en diskussion om det här i vår 'skuggregering' för ett tag sedan och gjorde då mycket klart att det är vår inställning. Huvudskälet är att den cannabis som röks nu är så stark och det finns en sådan koppling till mentala hälsovårdsfrågor att cannabis borde finnas i klass B.


Adam Boulton: Det David Raynes påpekar är att ni var medlem av den parlamentskommitté [Home Affairs select Committee] somi sin rapport faktiskt rekommenderade att man skulle gå åt andra hållet [nedklassificering från klass B till klass C].


David Cameron: Jag tycker att det fanns mycket i kommittérapporten som var mycket bra, speciellt när det gäller behandling. Vi sa faktiskt att utbildning och behandling var de absoluta huvudpunkterna, men när det gäller nedklassificeringen gjorde vi vid närmare eftertanke fel eftersom vi inte ägnade tillräckligt mycket tid att titta på styrkan hos cannabis - skunk och superskunk - och att det som röks nu är så starkt...


Adam Boulton: När det gäller den här frågan stödjer ni Gordon Brown [Storbritanniens premiärminister som kommer från Labourpartiet] och så vitt är bekant ignorerar han råden från sina egna drogexperter.


David Cameron: Till slut är det politikerna som måste besluta och jag vill säga till Gordon Brown att han ska fatta ett beslut; du har fått genomgångarna, du har fått expertsynpunkter; till syvende och sist är det en bedömning som du som politiker måste göra. Vår bedömning är klar, återklassificera till klass B...


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0