Polisen intensifierar hastighetsövervakningen 10-16 september

Nu gör Polisen, Vägverket och NTF en förnyad och gemensam satsning mot för höga hastigheter på våra vägar. Under hastighetsveckan, mellan 10-16 september skärper Polisen övervakningen av fortkörare.


Hastighetsveckan är en årligt återkommande insatsvecka inom det europeiska trafiksamarbetet.

Vi kommer att övervaka hastigheten både manuellt och med trafiksäkerhetskamerorna, säger Mattias Andersson, trafikansvarig på Rikspolisstyrelsen.

Samtidigt informerar Vägverket och NTF om vikten av att följa de hastighetsgränser som finns. Även små hastighetssänkningar har stor betydelse för att minska risken för allvarliga olyckor. Enligt Vägverket kan 100-150 liv om året räddas och koldioxidutsläppen minska med 700 000 ton om alla höll hastighetsbegränsningen. Målet är att minska antalet skadade och döda i trafiken genom att sätta beteendepåverkan i centrum.

I höstas höjdes böterna för regelöverträdelser och Polisen började tillämpa lägre rapporteringsgränser.

Satsningen på trafiksäkerhetskameror fortsätter i år. Ytterligare drygt 160 kameror kommer innan årets slut att sättas upp, som en hjälp för trafikanter att hålla hastigheten. Vidare får polisen mobila enheter som kan användas under några timmar utanför en skola vid ett vägarbete, vid ett idrottsevenemang eller annan plats som man temporärt behöver öka säkerheten genom att få ned hastigheten.

Under hastighetsveckan, kommer de 700 trafiksäkerhetskameror som installerades i fjol på trafikfarliga vägar att vara i drift. Medelhastigheten på dessa vägar har sänkts med åtta procent, vilket minskar risken för allvarliga olyckor högst väsentligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0