Mobbning och diskriminering - nytt nummer av BRIS-tidningen

Att tro att mobbning handlar om konflikter är ett kardinalfel. Mobbning handlar om övergrepp och makt. Det säger psykologen Reidar Thyholdt i det senaste numret av BRIS-tidningen. Han är en av världsauktoriteten inom mobbning Dan Olweus närmaste medarbetare.

Mobbning har alltid varit, och är fortfarande, ett av de största skälen till att barn kontaktar BRIS. Alltför många barn kränks dagligen i svenska skolor, trots anti-mobbningsprogram och handlingsplaner.

Därför har det fjärde numret av BRIS-tidningen temat mobbning. BRIS-tidningen ger alla som arbetar med barn och ungdomar en kunskapsmässig fördjupning inom området mobbning.

Bland annat tar BRIS-tidningen upp mobbningens mekanismer. Vilka drivkrafter ligger bakom mobbning? Vilka är mobbarna? Och vad händer med barn som mobbats när de växer upp?

BRIS-tidningen analyserar nätmobbningen. Inom vilka arenor sker den? Hur ser mobbningen ut? Och vad kan vuxna göra för att förhindra den?

BRIS-tidningen har också intervjuat Ellagårdsskolan i Täby och Själevadskolan i Örnsköldsvik - två skolor som framgångsrikt arbetar mot mobbning.

Övrigt i tidningen:
Utbildningsutskottets ordförande Sofia Larsen (c) svarar på vilka politiska åtgärder som görs för att motverka mobbning, barn- och elevombudet Lars Arrhenius anser att allt för många skolor bortförklarar kränkningar och Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Preisz kräver nytt fokus i skoldebatten.
Och radioprofilen och programledaren Kjell Eriksson har skrivit en stark och personlig krönika om att mobbas av sin lärare.

Dessutom medverkar bland annat psykolog Zelma Fors, barnombudsmannen Lena Nyberg och Rektorsakademiens chef Fredrik Svensson.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0