Knarkpark i Oslo!?

Christian Ringnes, som representerar Foreningen Byfolk i Oslo, vill ge missbrukare en tillrättalagd fristad


Polisen ställer sig inte helt avvisande till förslaget. Men polismästaren i den norska huvudstaden, Anstein Gjengedal säger att det kan inte vara någon fristad där det är fritt fram att köpa narkotika för det är föbjudet.


Och vad tror Gjengedal och kollegan i Foreningen Byfolk i Norge att aktiva missbrukare ska göra i den tilltänkta parken? Titta på nyplanterade blommor, diskutera situationen i Burma. Kanske kommer Ringnes och Gjengeland att göra ideella insatser för den 'tillrättalagda fristaden'.


Att många aktiva missbrukare har behov av social samvaro, även om många gärna avstår från den, är ju inget skäl att skapa vad som mycket väl skulle kunna bli ett norskt Christiania eller ett schweiziskt Platsspitz eller Station Letten.


Oslo har redan Nordens första tillrättalagda fristad för missbrukare - en kommunal sprutstuga. Att det nu eventuellt blir ytterligare en fristad för sommarbruk - en knarkpark - kanske öppnar vägen för det totala vansinnet - statlig langning av heroin, vilket för övrigt är högaktuellt i Danmark.


Har någon hört talas om resignation?


Läs också:

Vil ha narko-park


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0