BRIS idolkortskampanj tio år

BRIS skickar för tionde året i rad idolbilder till landets alla sjätteklassare. I år är bl.a. Shirley Clamp, Tobbe Trollkarl och Marta idoler. Bilderna föreställer åtta kända svenskar som berättar att de ibland under uppväxten haft det jobbigt på olika sätt. Syftet är att ingjuta hopp och att förmedla att nästan alla har känt sig ensamma, mobbade eller rädda någon gång i livet. Budskapet är att alla är välkomna att ringa eller mejla till en vuxen på BRIS.

På kortets framsida finns en bild på den kända personen när hon eller han var 12-13 år gammal. På baksidan en text som beskriver något som upplevts som jobbigt eller svårt i den åldern. Idolkorten skickas till skolsköterskan på skolan som tillsammans med klassföreståndaren delar ut korten, tillsammans med ett brev och en affisch med mer information om BRIS. Det brukar också vara ett bra tillfälle att prata med eleverna om mobbning, ensamhet eller andra problem.

Årets idolkort föreställer:

Shirley Clamp, artist: hånad för underbett
Veronica Wagner, elitgymnast: pressad av kompisar för att hon jämt tränade
Linus Thörnblad, höjdhoppare: blyg inför tjejer
Tobbe Trollkarl, trollkarl: retad för att vara sämst i hockeylaget
Rami Shaaban, fotbollsspelare: mobbad på film
Anna Book, artist: saknade sin pappa som bodde i Spanien
Peter Siepen, programledare: skräckslagen för att prata inför större grupper
Marta, fotbollsspelare: ensam utan sin familj i Rio de Janeiro

Idolkortskampanjen har fått ett stort genomslag i skolorna-korten är populära både bland tjejer och killar och det har visat sig vara ett bra och odramatiskt sätt att få eleverna att lära sig BRIS telefonnummer, e-postadress och vad vi på BRIS står för, säger Göran Harnesk, BRIS generalsekreterare.

Under årens lopp har många kända svenskar ställt upp i kampanjen, bland andra Nina Persson, Henke Larsson, Alice Bah, Robert Gustafsson, Anja Pärson, Håkan Hellström och Alexandra Pascalidou.

För mer information: kontakta Lovisa Ågren, BRIS pressekreterare, 0701-60 88 30. Ladda ner idolbilder på http://www.bris.se/?pageID=116

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0