BRIS-bok ger metoder till att samtala med unga om viktiga frågor

Vanliga samtal mellan barn och vuxna, oavsett var de sker, är oändligt betydelsefulla och ofta väldigt underskattade. Det skriver författaren och BRIS-ombudet Petter Iwarsson i boken 'Samtal med barn och ungdomar - erfarenheter från arbetet på BRIS' som ges ut på Gothia Förlag.

BRIS har mer än 30 års erfarenhet av att samtala med barn och unga. Petter Iwarsson är socialpedagog med vidareutbildning inom familjebehandling och barn- och ungdomspsykoterapi. Sedan sex år tillbaka är han anställd som BRIS-ombud och har nu samlat BRIS, och sina egna erfarenheter, av samtalen i bokform.

Recension från Bibliotekstjänst (recensionen är något förkortad) :
I denna bok delar han med sig av sina erfarenheter av samtal som han fått i sitt arbete på BRIS. Men boken innehåller också många intressanta hänvisningar till forskning och andra erfarenheter inom området samtal med barn och ungdomar i kris. Den är välstrukturerad och lättläst. För oerfarna socialsekreterare m.fl. som känner sig osäkra inför samtal med barn och ungdomar bör denna bok vara en guldgruva. Men även mer erfarna vuxna kan genom den få stöd att vidareutveckla sitt bemötande vid samtal med barn och ungdomar. Förutom enskild läsning kan den användas som underlag i diskussions- och handledningsgrupper. / Marguerite Bjellvi

I boken lyfts teman i samtalen fram som kan hjälpa barn att skapa begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet i sin vardag. Boken ger konkreta verktyg för samtalet och ett användbart förhållningssätt. Boken ger också en fördjupad insikt om vad samtal med barn är, och vad de gör med oss själva.

'Samtal med barn och ungdomar - erfarenheter från arbetet på BRIS' är lämplig för alla vuxna som möter barn i olika sammanhang, inte minst professionella inom skola, socialtjänst, vård och rättsväsende. Bokens innehåll är dock allmängiltigt och fungerar som verktyg för alla som vill lära sig att verkligen tala med barn.

Boken och recensionsexemplar kan beställas via Gothia Förlag, Anette Larsson 08-462 26 64, eller via [email protected]

För mer information om boken, kontakta BRIS pressekreterare Cecilia Nauclér, 0701-60 88 30, [email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0