Ungdomar som testat droger löper risk att få sociala problem

Maria Ungdom i Stockholm rapporterar nu om att ungdomar som testat droger löper risk att få sociala problem senare i livet.


Undersökningen, som ännu inte är offentliggjord, förväntas bli publicerad i någon internationell medicinsk tidskrift det här året och en mer populärvetenskaplig framställning kan bli aktuell i början av nästa år, säger forskningschefen Anders Tengström vid ett telefonsamtal idag.


Läs också:

Ungdomar som testat droger löper risk att få sociala problem


Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Hans

Personer som äter fet och onyttig mat riskerar att dö i förtid. Personer med psykisk ohälsa i familjen, riskerar att gå samma öde till mötes. Personer som dricker mycket alkohol riskerar att bli alkoholister. Personer som kör mycket bil riskerar att köra ihjäl både sig själva och andra, samtidigt släpper de ut avgaser och förpestar allas vår gemensamma luft, vilket reulterar i att ännu fler männsikor dör. Fördomsfulla människor riskerar att misstolka verkligheten. OSV..

2007-10-10 @ 15:21:38
Postat av: Torgny Peterson

Om du studerat det forskningsmaterial som ligger till grund för slutsatserna forskarna dragit föreslår jag att du förmedlar dina kunskaper till forskningschefen Anders Tengström

2007-10-10 @ 15:38:06
Postat av: Hans

"Forskningsmaterialet" som ligger till grund för "studien" är nödvändigtvis inte alls en representativ bild av verkligheten i stort. Har man någorlunda koll på vetenskapsmetodik så förstår man detta. "Studien" behandlar uppenbarligen enbart de personer som har varit i kontakt med just Maria ungdom och uppenbarligen handlar det redan från början om personer med någon slags problematik. Annars hade de förmodligen aldrig kommit i kontakt med Maria ungdom från början. Att dra några som helst slutsatser om samhälleliga förhållanden i stort utifrån denna "studie", och sedan kalla dessa för fakta, är bedrägeri och absolut helt ovetenskapligt. Det skulle i sådana fall vara ungefär lika korrekt att konstatera att det kanske är Maria ungdoms fel att dessa personer "hamnat snett" i livet på grund av den kontakt de tidigt etablerade med denna institution.

2007-10-10 @ 22:50:59
Postat av: Torgny Peterson

Återigen - ta kontakt med ansvariga forskare. Du kanske kan lära dig ett och annat genom en sådan kontakt.

2007-10-11 @ 07:01:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0