Slutet för 'magic mushrooms' i Nederländerna?

Om allt följer agendan diskuterar den holländska regeringen idag framtiden för så kallade 'magic mushrooms'. Det är redan förbjudet att sälja torkade svampar så nu handlar det om färskvaran som t ex säljs i de omkring 40 'smart shops' som finns i Amsterdam.


Det är hälsovårdsministern Ab Klink som ligger bakom förslaget.


Som förväntat hojtar 'legaliseringsföretaget' European Coalition for Just and Effective Drug Policies via en av de mest högljudda propagandamakarna, Joep Oomen, om att ett förbud förpassar hanteringen till underjorden.


Skälet till att diskussionen om de psykedeliska svamparnas vara respektive icke vara är dels det mycket omskrivna fallet med den 17-åriga franska flickan Gaelle Caroff som hoppade från en byggnad och dog efter att ha ätit svampar, dels det faktum att alltfler akuta ingripanden sker där konsumtion av psykedeliska svampar är orsak till ingripandet. Så rapporterade till exempel Amsterdams hälsovårdsmyndigheter i januari i år att ambulans kallats 148 gånger under åren 2004-2006 med anledning av konsumtion av den här sortens svampar. 

De här händelserna har fått en positiv konsekvens-de magiska svamparna har fått ett tilltagande dåligt rykte, så dåligt att den i särklass störste leverantören, som ägs av två bröder, av psykedeliska svampar på den holländska marknaden oroar sig för att dom kanske måste bomma igen sitt företag. 

Normalt sett finns det ingen anledning att glädja sig åt företagsnedläggelser, men i det här fallet är det glädjande att notera att deras verksamhet nu ´bara´ går på halvfart. 


Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0