"Om rökning av cannabis gör att man blir schizofren finns det anledning till oro"

'Sent ska syndaren vakna', sägs det. I det här fallet handlar det om en cannabissmugglare i storformat, nämligen den idag 62-årige Howard 'Mr Nice' Marks, som står för citatet i rubriken som i olika omgångar återgetts av flera brittiska media.


Under mitten av 1980-talet hade Howard Marks 43 alias, 89 telefonlinjer och 25 företag som genomförde 'affärer' över hela världen.


Han använde bland annat barer, grammofonstudios, offshore-banker för penningtvätt av det som utgjorde hans huvudsakliga verksamhet - knark.


Marks började sälja narkotika under sin tid vid universitetet i Oxford och det tog inte lång tid förrän han smugglade stora mängder cannabis till Europa och USA i utrustning som tillhörde turnerande rockband.


På toppen av 'karriären' låg han bakom smuggling av försändelser på 30 ton från Pakistan och Thailand till USA och Kanada


Marks åkte så småningom fast och dömdes till 25 års fängelse i USA. Under perioden 1988-1995 satt han inlåst i Terre Haute Penitentiary. Han frigavs efter endast sju år i fängelse.


Han livnär sig numera på att föreläsa om sin (tidigare) kriminalitet och 'r också i fröbranschen med frön som knappast är avsedda för fåglar. Kanske är det snart dags för en ny resa på statens bekostnad - vem vet? Det är hans senaste uttalande om riskerna med att använda cannabis och hans verksamhet med försäljning av frön som kommer så nära begreppet kvalificerat hyckleri som tänkas kan.


Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Tommy O.

Var och i vilket sammanhang sa han detta?

2007-10-15 @ 16:38:27
Postat av: Torgny Peterson

Ett stort antal media har återgett hans välberättigade oro, t ex The Independent
http://news.independent.co.uk/health/article3013121.ece

2007-10-15 @ 19:08:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0