Regeringen stödjer socialt företagande

Regeringen ger fyra myndigheter Nutek, AMS, Försäkringskassan och Socialstyrelsen i uppdrag att ta fram ett brett, tvärsektoriellt program med förslag på insatser som stimulerar till att fler sociala företag startar och växer.

Målet med programmet för socialt företagande är att skapa förutsättningar för att fler sociala företag kan starta och växa. På så sätt kan fler bli delaktiga i arbetslivet och få ökade möjligheter att försörja sig själva på den reguljära arbetsmarknaden.

Utöver att skapa myndighetsövergripande lösningar för att öka antalet sociala företag får programmet i uppdrag att gå igenom vilka ersättningar från olika trygghetssystem som de personer som arbetar i sociala företag i dag kan få del av och ge förslag på förändringar av regelverken.

Programmet ska också titta på finansieringsmöjligheter för sociala företag samt möjligheten för sociala företag att delta i offentliga upphandlingar.

Om företagsformen
Sociala företag som företagsform har i Sverige och i andra europeiska länder visat sig kunna bidra till att skapa arbete för de människor som står längst bort från arbetsmarknaden. Dessa företag drivs på marknadsmässiga villkor men har också en social dimension i sin verksamhet.

Medarbetarna i sociala företag har på grund av långtidsarbetslöshet, långtidssjukskrivning, funktionshinder eller andra skäl inte haft möjlighet att etablera sig på arbetsmarknaden.


Läs mer:

Socialt företagande


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0