Polisaktion mot organiserade gäng (uppdaterad fredag 08.10)

Polisen i Oslo ledde på torsdagen en samordnad polisinsats mot ett antal personer och adresser som har anknytning till organiserade gäng i det centrala østlandsområdet.


Insatsen genomfördes i polisdistrikten Oslo, Romerike, Follo och Asker och Bærum och pågick under hela dagen.


Insatsen riktar sig i första hand mot omsättning och förvaring av narkotika och illegala vapen och mot häleri av tjuvgods. Vi vet emellertid inte med säkerhet vad vi kommer att hitta vid den här sortens insatser så vi är också öppna för andra fynd och inslag, säger polisinspektör Iver Stensrud, som leder Sektionen mot organiserad kriminalitet vid Oslo polisdistrikt. Vi kan bekräfta att vi gripit flera personer, men vi kommenterar inte konkreta beslag. Vi får återkomma till det senare idag eller i morgon, säger Stensrud.


Aktionen leddes av Gjengprosjektet hos Oslo polisdistrikt utifrån en längre tids spaning. Poliser från Oslo, Romerike, Follo, Asker och Bærums polisdistrikt har deltag i insatsen. Planläggningen har också genomförts i samarbete med Kripos.


Uppdatering fredag 08.10

Polisinsatsen i dem fem distrikten har hittills resulterat i 18 gripanden och beslag av vapen och narkotika.


Sex personer har gripits i Olso, fem i Follo och sju i Asker och Bærums polisdistrikt. Norsk polis meddelar att de gripna kommer att förhöras och fortsatta undersökningar kommer att ske om det finns behov av det.


Utöver de 18 gripna har polisen också genomfört ett antal husrannsakningar. Polisen utesluter inte att det kommer att ske fler gripanden och/eller beslag.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0