Nationell mobilisering mot organiserad brottslighet

Justitieminister Beatrice Ask startar en bred nationell mobilisering mot den organiserade brottsligheten. I ett första steg har hon bjudit in centrala myndigheter till ett möte på Justitiedepartementet för dra upp riktlinjerna och gemensamma strategier för en mobilisering mot organiserad brottslighet.

Mötet kommer att hållas på Justitiedepartementet den 22 november och förutom företrädare för polis och rättsväsende har justitieministern kallat till sig generaldirektörerna för bland annat Skatteverket, Försäkringskassan, Socialstyrelsen, Tullverket, Kustbevakningen och Migrationsverket. Förutom de statliga myndigheterna har justitieministern även bjudit in Sveriges kommuner och landsting till mötet.

Justitieminister Beatrice Ask säger i en kommentar, Viktiga insatser görs redan mot den organiserade brottsligheten och jag tror därför inte på att nu tillsätta ytterligare utredningar, ändra i befintliga befogenheter eller rita om Sveriges myndighetskarta. Vi har de kunskaper som behövs och de strukturer som krävs för att öka det samlade trycket mot den organiserade brottsligheten. Vad som behövs nu är en bred mobilisering och tydligare arbets- och samverkansformer för att skapa uthållighet och fler gemensamma insatser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0