F-kassan svag mot MC-gäng

Meddelande från Folkpartiet


Vi vet att många medlemmar i Hells Angels och andra kriminella grupperingar är förtidspensionärer på tvivelaktiga grunder. Det är dags att försäkringskassan stoppar detta.

Det sa Cecilia Wigström, rättspolitisk talesman (fp), med anledning av justitieminister Beatrice Asks möte nyligen för att diskutera hur samarbetet mot organiserad brottslighet kan förbättras.

Justitieministerns möte med en rad myndighetschefer med avsikt att fördjupa samarbetet kring bekämpandet av organiserad brottslighet är precis vad Sverige behöver. Polisen klarar inte detta själva. Kommuner, länsstyrelser och försäkringskassan måste delta i arbetet att göra Sverige obekvämt för yrkeskriminella.  Att myndigheter hittar samarbetsformer är, tillsammans med bl.a. ett svenskt FBI, en viktig åtgärd för att ta det helhetsgrepp som krävs mot den grova organiserade brottsligheten, säger Cecilia Wigström.

Folkpartiet presenterade den 13:e november en rapport med 11 punkter om hur Sverige kan vässa sina myndigheters verktyg i kampen mot den grova organiserade brottsligheten. Rapporten finns att läsa här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0