Död åt maffian!?

Salvatore Lo Piccolo
    Salvatore Lo Piccolo


Italien jublar - ja åtminstone de flesta, polisen firar med champagne medan maffian sörjer efter att 'maffiabossen' Salvatore 'Baronen' Lo Piccolo - jagad av polisen i 20 år - hans son och ytterligare två män nu har gripits på Sicilien.


Många gör gällande att den 65-årige Lo Piccolo var den tilltänkte efterträdaren till Bernardo Provenzano som greps i april förra året efter att ha lyckats hålla sig undan rättvisan i över 40 år.


Italienska maffiagrupperingar är, enligt en ny rapport, ett av Italiens största 'företag' om inte rentav det största, med en uppskattad omsättning på 120 miljarder dollar.


Hela rapporten, SOS-IMPRESA, som offentliggjordes den 22 oktober i år av Confesercenti hittar den intresserade här. Presidenten för Confesercenti, Marco Venturi konstaterar i ett uttalande igår att gripandet av Lo Piccolo är av stor betydelse i alla avseenden.


Jag har vid ett antal tillfällen tidigare skrivit om olika maffiagrupperingar i Italien och också om hur enstaka individer och grupperingar börjar sluta sig samman för att på allvar ta itu med maffiaklanerna. Äntligen kanske det kan ske något i större skala som skulle kunna bli en början på slutet för de parasiter som alltför länge, alltför ostört trott att de kan ta sig vilka rättigheter som helst.


Läs också:

Inte ett öre till maffian

Tandlös lagstiftning i Europa för att bekämpa maffiaorganisationer

Dichiarazione del Ministro dell'Interno Giuliano Amato

Arresto dei boss Lo Piccolo

Arrestato Salvatore Lo Piccolo, duro colpo alla mafia

Palermo, trovato il covo di Lo Piccolo


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0