Tullverket omhändertar cigaretter beställda via Internet

Tullverket meddelar att man just nu stoppar hundratals postförsändelser med cigaretter beställda via Internet från annat EU-land. Postförsändelserna har beställts av privatpersoner via Internetföretag. Oklarheter kring vem som är skattskyldig gör att Tullverket tvingas omhänderta stora mängder tobaksvaror.  

Beställning av tobaksvaror via Internet är fullt laglig så länge beställaren är 18 år samt att skatt betalas för varorna. Informationen kring skattskyldigheten är ofta bristfällig hos de företag som säljer utländska tobaksvaror via Internet.  

Den som beställer tobaksvaror via Internet riskerar att få sina varor omhändertagna. Därför rekommenderar Tullverket privatpersoner som ska beställa tobaksvaror via Internet att informera sig om villkoren för köpet och speciellt då vem som är skyldig att betala skatt. Om det inte tydligt framgår på företagets webbsida om vem som betalar skatt för varorna, kontakta företaget för att reda ut detta innan beställning görs. 

Det här gäller för beställningar av tobaksvaror från annat EU-land

Det är tillåtet att beställa tobak via Internet. Beställaren måste dock vara minst 18 år och det ska betalas skatt för varorna. Vem som ska betala skatten beror på vem som ansvarar för transporten. Om frakten ingår i inköpspriset och köparen själv inte ordnar med frakten till Sverige är det säljaren som ska betala skatt för tobaksvarorna. Om köparen själv ordnar frakten av varorna är det köparen som ska betala skatten. Om det inte klart framgår att skatt betalats av säljare eller köpare kan Tullverket omhänderta tobaksvaran för skatteutredning. Det kan också uppstå misstanke om skattebrott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0