Om 200 000 amatöridrottare som dopar sig och arbetet mot cannabis

Då Tysklands nationella drogsamordnare, Sabine Bätzing, presenterade årsrapporten Drogen-und Suchtbericht 2006 sa hon att dopning inte längre är ett fenomen som bara förekommer inom elitidrotten. Omkring 200 000 amatöridrottare i Tyskland hör också till skaran som fuskar med hjälp av dopning. 

Hon gav ett exempel från ett gym i Baden-Württemberg där 19,2 procent av männen och 3,2 procent av kvinnorna dopade sig. Sabine Bätzing konstaterade också att kontrollen inom amatöridrotten är undermålig.   

Beträffande alkohol meddelade Bätzing att fler än tio miljoner tyskar konsumerar alkohol på ett sätt som medför risker för hälsan. 

Omkring två miljoner tyskar är regelbundna användare av cannabis. 

Antalet drogrelaterade dödsfall uppgick till 1 296 år 2006, vilket är det lägsta antalet sedan 1989.   

Den som är intresserad av att lära sig mer om drogsituationen i Tyskland kan med fördel läsa årsrapporten som nämns ovan. Rapporten, Drogen-und Suchtbericht 2007, hittar du här

På den tyska nationella drogsamordnarens hemsida hittar du också en hel del intressant information, bland annat om cannabis.

Via den hemsidan kan du också ta del av all den information om cannabis i ett europeiskt perspektiv som presenterades vid ett internationellt möte som ägde rum i Berlin 29-30 mars i år. Där hittar du alla föredrag som gavs, inklusive en svensk power point-presentation om behandling av cannabisrelaterade problem i Sverige

Använder du cannabis och läser tyska kan du också göra ett test om riskerna med din cannabiskonsumtion här

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0