En centerungdoms bekännelser

Så har då en representant från centern, Frederick Federley, kommit ut ur knarkgarderoben och tillsammans med ytterligare ett antal folkvalda deklarerat att han minsann använt narkotika, eller prövat som det vanligtvis kallas när man försöker likna användning av narkotika vid tillfällig fortsvett eller något annat föga samhällsomstörtande.

 
Av inte helt oförklarliga skäl har Federley under en längre tid kritiserats för sina besynnerliga uttalanden om narkotika i allmänhet och hans praktik inom området i synnerhet. 


Nu hastar flera till Federleys försvar, men istället för att koncentrera sig på en mer ingående diskussion om det lämpliga i att använda narkotika levererar försvarsadvokaterna en red herring, dvs en avledande manöver, och vill göra gällande att det är upprörande att inte allmänheten uppskattar Federleys ärlighet. Det verkar som om dessa undrar hur någon kan vara så fräck att ifrågasätta Federleys användning av narkotika när han nu är så ärlig och talar om att han prövat både hasch och kokain.

 
Det verkar vidare som att flera av dessa så kallade debattörer tycker att det är OK att använda knark då och då. Vad flera tycks glömma bort är att steget från prövare till rövare inte alltid är särskilt långt, men politiker kanske är immuna mot en sådan utveckling. 

När Maud Olofsson slutat med att försöka ta Irans utrikesminister i hand kanske hon eller någon av Federleys yngre kollegor bör ta honom i hampan alternativt sträcka ut handen till en behövande kamrat på narkotikapolitiska villovägar. 
 
Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0