Sju poliser avskedades på grund av brott

Av årsrapporten från RPS personalansvarsnämnd för år 2006 framgår att sju poliser avskedades på grund av brott. Det framgår av nämndens verksamhetsrapport för 2006, som nu är klar.  

Skiljande från anställning (avsked och uppsägning
)
De sju avskedsärendena avsåg:

  • en inspektör som skickat e-post med rasistiskt innehåll till en lokal politiker

  • en inspektör dömd för sexuellt ofredande

  • en inspektör dömd för misshandel och ofredande

  • en inspektör dömd för grov misshandel

  • en kommissarie dömd för tjänstefel och vapenbrott

  • en inspektör dömd för misshandel

  • en inspektör dömd för grov fridskränkning och misshandel
36 ärenden har skrivits av, antingen för att det aktuella åtalet ogillats eller för att nämnden bedömt att det inte funnits grund för ett skiljande från anställning. Ett ärende skrevs av därför att den berörde arbetstagaren själv hade sagt upp sig.

Disciplinansvar (varning och löneavdrag)
29 ärenden om tjänsteförseelse har avgjorts under året. 27 ärenden gällde poliser och två  ärenden civilanställda. I dessa har disciplinpåföljd ålagts i 25 fall (18 varningar och 7 löneavdrag). Fyra ärenden har skrivits av under året.

Varning ålades för bland annat vådaskott, underlåtenhet att ta upp anmälan, uppvisande av tjänstelegitimation utan samband med tjänst, felaktig förvaring och hantering av tjänstevapnet, olovlig utevaro från arbetet, underlåtenhet att släppa en frigiven person, underlåtenhet att hålla förhör med en gripen person, utlämnande av dator som varit beslagtagen utan att se till att hårddiskarna var borttagna.

Löneavdrag ålades för bland annat rättande av parkeringsanmärkningar utan behörighet, underlåtenhet att ta upp anmälan och ombesörja beslag, olovlig utevaro från arbetet, underlåtenhet att se till att tidigare anhållen person frigavs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0