Örebro: Narkotikabrottsligheten inte starkare än sin svagaste länk

I samband med mässan Sverige mot narkotika i veckan presenterade Brå sin senaste rapport om narkotikahanteringen, Narkotikadistributörer-en studie av grossisterna

Brå konstaterar att vissa av narkotikadistributörerna försöker framstå som diskreta affärsmän, medan andra tydligt skyltar med sin kriminella livsstil. Stresstålighet och flexibilitet är viktiga egenskaper hos narkotikagrossister. För att hålla en hög säkerhet anlitar de ostraffade personer för att hantera lagerhållningen.

För att utarbeta strategier mot den organiserade narkotikabrottsligheten har Brottsförebyggande rådet (Brå) studerat grossisterna. 

Narkotikagrossisterna är de som förser marknaden med narkotika. De köper stora partier narkotika som de sedan säljer vidare till andra grossister eller detaljister, som i sin tur säljer vidare till konsumenten. Det innebär att narkotikagrossisterna har kontakter på alla nivåer i distributionskedjan. Det gör dem till den organiserade narkotikabrottslighetens kanske viktigaste aktörer och den viktigaste måltavlan för de brottsbekämpande myndigheterna. I den nya studien har Brå detaljstuderat narkotikagrossisterna och presenterar brottsbekämpande strategier. 

Du hittar studien här

Läs också:
Vart tog alla pengarna vägen? 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0