Ny version av Kommunala basfakta för folkhälsoplanering

Kommunala basfakta, faktablad 2006, finns nu tillgängliga på Statens folkhälsoinstituts webbplats. Faktabladen innehåller färdiga tabeller indelade efter ett antal områden som har betydelse för människors hälsa och som är nedbrutna på kommunnivå. 

Användningen av alkohol, antal anställda i förskolan och hur många blivande mödrar som röker, det är några av de statistikuppgifter som finns samlade i Kommunala basfakta, KBF. 

På grund av förseningar vad gäller dödsorsaker 2004 har faktabladet blivit något försenat. Nyheter i KBF Faktablad 2006 är att dödsorsaksstatistiken nu är åldersstandardiserad. Icke åldersstandardiserade dödsorsaker finns fortfarande i Databasen som innehåller finare uppdelningar av statistiken och ytterligare variabler som inte återfinns i faktabladen. 

Kommunala basfakta riktar sig främst till folkhälsoplanerare, beslutsfattare och förtroendevalda i landets kommuner. Syftet är att underlätta kommunernas planering och uppföljning av folkhälsoinsatser och att sätta fokus på de nationella folkhälsomålen. 

Du hittar Kommunala basfakta här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0