Ny kartläggning av folkhälsan i Sverige

I dagarna får 70 000 svenskar en enkätundersökning om deras hälsa och livsvillkor. Det är Statens folkhälsoinstitut och två av Sveriges landsting/regioner som går ut med en rikstäckande undersökning med ett särskilt fokus på Västra Götaland och Gävleborgs län.  

Det är fjärde året i rad som den rikstäckande enkätundersökningen Hälsa på lika villkor genomförs. Undersökningen gjordes första gången 2004 och totalt har 14 landsting hittills medverkat.  

Hälsa på lika villkor
innehåller ett 70-tal frågor om fysiskt och psykiskt välbefinnande, tandvård och vårdutnyttjande. Andra frågor gäller levnadsvanor som fysisk aktivitet, kost, tobak, alkohol och spel.  Enkäten undersöker också ekonomiska förhållanden, trygghet och sociala relationer. 

Med hjälp av Statistiska centralbyrån skickas enkäten till 10 000 slumpmässigt utvalda personer över hela landet och till ytterligare cirka 60 000 personer i Västra Götaland och Gävleborgs län, alla i åldern 16-84 år.  Undersökningen är ett fortlöpande samarbete mellan Statens folkhälsoinstitut och Sveriges landsting/regioner. 

Mer information och resultat från tidigare år finns på folkhälsoenkätens sidor.

I höst presenteras resultatet av årets undersökning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0