Tillgång till kommunal sprutstuga bidrar till ökad användning av narkotika

Från Australien rapporteras att missbrukare som använder sig av den kommunala sprutstugan i det ökända Kings Cross-området i Sydney utnyttjar tillgången till sprutstugan genom att ta allt högre doser av heroin för att testa hur mycket dom tål. Och det handlar inte bara om heroin. I sprutstugan blandas det friskt av den narkotika som finns att tillgå på marknaden. 

Dessa fakta kom i dagen i samband med en diskussion i parlamentet igår kväll om en eventuell förlängning av experimentet med sprutstugan med fyra år. Du kan läsa mer om detta här.  

I vårt västra grannland, Norge, är det inte bara en del politiker som reagerat mot experimentet med den kommunala sprutstugan i Oslo, också tidigare narkomaner är skeptiska

Kommunala sprutstugor är och förblir ett vansinnigt påfund, på samma sätt som sprututdelning i fängelser är det, såvida man inte avser att underlätta för missbrukarna att fortsätta sitt missbruk.  

Politiker borde genom beslut ombesörja att det ska vara svårt att använda narkotika och enkelt att få vård. Dessvärre förefaller det som om vissa okunniga politiker har motsatt uppfattning, dvs det ska vara enkelt att använda narkotika och svårt att få vård. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0