Råd till dina barn om du har några

Livet är inte rättvist. Vänj dig vid det! 

Världen tar ingen hänsyn till din självaktning. Världen förväntar sig att du ska uträtta något INNAN du själv mår bra.
 

Du kommer inte att tjäna en halv miljon kronor direkt efter att du gått ur grundskolan och du blir inte verkställande direktör förrän du förtjänat det.
 

Tycker du att din lärare är tuff? Vänta bara tills du får en chef.
 

Att steka hamburgare är inte under din värdighet. Din mormor och morfar hade ett annat ord för hamburgerstekande. Dom kallade det för möjlighet till arbete.
 

Om du ställer till det så är det inte dina föräldrars fel, så sluta gnäll över dina misstag och lär dig istället något av dom.
 

Innan du föddes var inte dina föräldrar lika tråkiga som dom är nu. Dom har blivit sådana för att dom har varit tvungna att betala dina räkningar, tvätta dina kläder och lyssna på ditt prat om hur cool du tycker att du är. Så innan du räddar regnskogen från parasiterna från dina föräldrars generation är det bra om du försöker avlusa garderoben i ditt eget rum.
 

Din skola kanske har avskaffat vinnare och förlorare, men livet utanför har inte gjort det. I en del skolor blir man inte underkänd, och du får hur många chanser som helst för att prestera korrekta svar. Det påminner inte ett dugg om någonting i verkliga livet.
 

Livet delas inte in i semesterperioder. Du får inte ledigt hela somrarna och ytterst få företag är intresserade av att hjälpa dig att finna dig själv. Gör det på din egen fritid.
 

Det som visas på TV är inte det verkliga livet. I verkliga livet måste folk faktiskt lämna krogen och gå till jobbet.
 

Var hygglig mot nördar eftersom chansen finns att du kommer att arbeta för en.
 

(Bill Gates i ett tal till elever vid en amerikansk grundskola)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0