Förstärkt arbete för att motverka mäns våld mot kvinnor

Regeringen har fattat två beslut som intensifierar arbetet med att motverka mäns våld mot kvinnor.

Länsstyrelserna ska, inom ramen för sitt ansvarsområde, koordinera samarbetet mellan myndigheter, kommuner och frivilligorganisationer. Institutet för utveckling av metoder i socialt arbete, IMS, vid Socialstyrelsen får i uppdrag att intensifiera och kvalitetssäkra bedömningsinstrument som kan användas i socialtjänstens arbete med våldutsatta kvinnor och barn som har bevittnat våld. Det syftar till att öka kvaliteten och att minska skillnaderna mellan kommunerna när det gäller att bemöta de utsatta.

Det måste alltid finnas en möjlighet för en våldsutsatt kvinna att få stöd och hjälp oavsett i vilken kommun hon bor. I dag kan hjälpen se olika ut i olika delar av landet, säger folkhälsominister Maria Larsson.

Besluten finansieras av medel från anslaget för särskilda jämställdhetsåtgärder. Totalt satsas tio miljoner kronor. Satsningen utgör en del av den kommande handlingsplanen för att bekämpa mäns våld mot kvinnor.

Behovet av ökad samordning mellan myndigheterna är fortfarande  stort på detta område. Ingen våldsutsatt kvinna ska behöva hamna mellan stolarna oavsett vilken myndighet hon vänder sig till, säger jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0