Regeringen satsar på virtuell ungdomsmottagning

För att underlätta ungdomars möjligheter till rådgivning kring sexuell och reproduktiv hälsa samt kring relationer och psykisk hälsa har regeringen i dag beslutat att satsa på att utveckla en virtuell ungdomsmottagning.

Målsättningen är att en virtuell ungdomsmottagning ska bidra till att stärka och stödja unga kvinnors och mäns identitetsutveckling och möjlighet att utveckla sunda relationer. Syftet är även att förbättra ungdomars hälso- och livssituation genom ökad kunskap och enkel tillgång till pålitlig och lättillgänglig information. Allt redaktionellt innehåll ska genomsyras av ett tydligt jämställdhetsperspektiv.

Den nya tjänsten ska utvecklas av Sjukvårdsrådgivningen SVR AB och finansieras av Integrations- och jämställdhetsdepartementet. Regeringen satsar sammanlagt 18,5 miljoner kronor på utvecklandet av tjänsten.

Det ska vara lätt för unga att hitta svar på frågor om hälsa, sex och relationer. Därför måste det finnas flera olika informationskanaler. I dag tillbringar många ungdomar mycket tid på Internet. En virtuell ungdomsmottagning bör leda till att fler unga tar kontakt med vården och får den rådgivning de behöver, säger ungdomsminister Nyamko Sabuni.

Sjukvårdsupplysningen.se är en kraftfull satsning på att förbättra tillgängligheten inom sjukvården. Den virtuella ungdomsmottagningen är ytterligare ett led i detta arbete.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0