Tillämpning och resultat av preventionsprogram i USA

Professor Mark Greenberg, som är chef för Prevention Research Center for the Promotion of Human Development vid Penn State University i Pennsylvania, USA, besöker Sverige i januari för att att berätta om tillämpningen och resultaten av olika preventionsprogram i USA.  

Alkoholkommittén arrangerar ett seminarium i Folkets Hus i Stockholm kl 13.00-15.00 den 22 januari, där Mark Greenberg berättar om utvärderingen av Communities That Care, ett program som syftar till att kommuner ska utveckla ett kommunövergripande, systematiskt alkohol- och narkotikaförebyggande arbete. En viktig del i utvecklingsarbetet är att utbilda politiker, beslutsfattare och lokala styrgrupper.  

Dessutom presenteras programmet PROSPER, Promoting School-community-university Partnerships to Enhance Resilience, som syftar till att engagera nyckelpersoner i kommunen i ett partnerskap och att införa kunskapsbaserade program. PROSPER fokuserar på att stärka kontakten mellan föräldrar och barn, problemlösning, social och emotionell träning för unga samt undvika grupptryck och problembeteenden.  

För mer information och anmälan (senast 15 januari) till seminariet kontakta [email protected].

Seminariet är kostnadsfritt, men antalet platser begränsat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0