Slut på anorektiska och kedjerökande fotomodeller

Den amerikanska modeindustrin påstår sig ha fått nog av ’heroin chic’ och anorektiska och kedjerökande fotomodeller. Nu gäller en hälsosam livsstil för den som är intresserad av att bli en framgångsrik modell och för ändamålet har the Council of Fashion Designers of America utfärdat en lista rekommendationer. 

De nya råden innebär bland annat att modeller som är under 16 år ska hållas borta från ’the runway’ och modeller under 18 år får inte jobba efter midnatt. Vidare ska de som arbetar inom modellindustrin utbildas för att upptäcka tidiga varningssignaler på ätstörningar och kräva av de modeller som konstateras lida av ätstörningar att ta emot professionell hjälp och endast tillåta de modeller som får tillstånd av den som står för den professionella hjälpen att fortsätta att utöva sitt arbete. 

Därutöver förväntas industrin också utveckla ett system med workshops om orsaker till och effekter av ätstörningar och öka medvetenheten om effekterna av rökning och tobaksrelaterade sjukdomar. Dessutom ska modellerna ha tillgång till hälsosam mat och hälsosamma mellanmål vid visningar. Rökning är förbjuden liksom användning av alkohol.  

Ord och inga visor. 

Besök också:
SMAL (Start Marketing All Looks)

Torgny Peterson   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0