Vi vill också kunna röka brass, säger holländsk polis

Nederlandse Politie

Om några dagar, den 1 januari 2008 närmare bestämt, beordras poliser i Amsterdam att inte röka brass eller använda annan narkotika på sin fritid.


Polisens fackförening, Nederlands Politie Bond (NPB), har reagerat  mycket starkt över detta, i deras ögon, ingrepp i den personliga sfären och är berett att stödja de poliser som inte följer givna order utan använder cannabis, om nödvändigt ända till domstol, säger ordföranden för NPB, Hans van Duijn, i ett uttalande till brittiska The Times.


Han konstaterar i samma uttalande att det är olagligt men vi tillåter alla andra använda det i små mängder för eget bruk.


Inte nog med att cannabis kan påskynda utveckling av latent schizofreni - van Duijns uttalande är ett gott exempel på den holländska narkotikapolitiska schizofrenin.


Glädjande nog har Amsterdams borgmästare, Job Cohen, i allt snabbare takt insett att fönsterhoror och omfattande cannabishandel kanske inte är det som Amsterdam i första hand vill vara känt för.


Att det svenska Polisförbundet skulle kämpa för sina medlemmars rätt att använda narkotika bedömer jag som uteslutet. Tack för det!


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0