Senaste nytt från Rikspolisstyrelsen

Här följer ett axplock av nyheter förmedlade av Rikspolisstyrelsen:


Ny metod ska stoppa droger bland ungdomar
Gatulangningsgruppen i Linköping går in i ett tidigt skede för att hindra ungdomar från att börja ta droger. Vid minsta misstanke ringer de föräldrarna.

Kommer det ut tre tonåringar från en adress där vi vet att det bor missbrukare pratar vi med dem. Sedan kontaktar vi föräldrarna och berättar att vi plockat upp dem på en adress där de inte bör vara, berättar Andreas Schmidinger.

De håller koll på omvärlden
Möt Rikspolisstyrelsens omvärldsbevakare. Deras analyser ligger till grund för mycket av polisens arbete.

Se upp för kortbedrägerier
Nu finns ny uppdaterad information på Polisens webbplats om skimning och andra kortbedrägerier. Här får du också tips om hur du undviker dylika bedrägerier.

Ny utställning på Polismuseet
Nu har Polismuseet öppnat en ny tillfällig utställning om brott på Internet. Besökaren får också goda råd om hur man kan skydda sig mot brott. Här hittar du också museets öppettider på jullovet.

Pass krävs trots vidgat Schengensamarbete
Ytterligare nio länder ingår nu i Schengensamarbetet, bland andra Estland, Lettland, Litauen och Polen. Till en början slopas endast passkontrollerna vid land- och sjögränserna till de nya medlemsländerna. På flygplatserna krävs fortfarande pass.

Allt du behöver veta om pass och nationella ID-kort
På polisen webbplats kan du läsa mer om vad inre och yttre gränskontroll betyder, vad Schengensamarbetet innebär och om pass respektive nationella ID-kort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0