Gott Nytt År med ReageraMera 2008

image230

Jag önskar alla vänner och bekanta, kollegor och besökare på bloggen ett riktigt Gott Nytt År!

Dags för ett nytt år och ökade insatser inom ett antal områden.


Världen och vi

Jag konstaterar att alltför många har alltför dålig kunskap om vad som händer utanför den svenska 'scenen', vilket är förödande eftersom internationella trender förr eller senare (oftast senare) försöker vinna terräng i Sverige också. Detta gäller inte minst inom det narkotikapolitiska området.


Alltför länge har de så kallade 'skadereducerarna' mer eller mindre ostört propagerat för utökad metadonförskrivning, omfattande sprututbytesprogram, kommunala knarkstugor, en mer tolerant inställning till användning av narkotika i allmänhet och till cannabis i synnerhet.


Lokala insatser för att utveckla preventiva program och stävja missbruk i all ära, men alltför ofta saknar både de som arbetar med sådana program och de som 'utsätts' för dom ett bredare perspektiv på frågorna. För att arbetet mot narkotika ska bli framgångsrikt måste 'runt-hörnet-perspektivet' kompletteras av ett 'satellitperspektiv' där ständiga diskussioner förs om trender och tendenser som kan komma att påverka den restriktiva narkotikapolitiken i icke önskvärd riktning.


Det borde framstå som självklart att vi 'behöver' mindre narkotika och inte den mer eller mindre tillåtande inställning som ett antal 'skadereducerare' förespråkar och som ofelbart kommer att leda till såväl ökad användning som ökad tillgång.


Under 2008 kommer ReageraMera att innehålla ännu fler rapporter om internationella trender och tendenser, om politiska beslut i olika länder, och om den lobbyverksamhet som öppet och/eller fördolt försöker slå i folk att det är en utmärkt idé att låta människor använda narkotika.


Cannabis

Cannabis är den mest använda illegala drogen i hela världen vilket har föranlett ett antal narkotikapolitiska opportunister att föreslå att användningen av cannabis borde avkriminaliseras eller legaliseras. Med kunskap om de skadeverkningar som cannabis medför är det direkt ansvarslöst att inte med kraft ingripa mot tillgång, efterfrågan och konsumtion av cannabis.


Under 2008 kommer ReageraMera att öka rapporteringen om och synpunkter på cannabishanteringen i syfte att öka beslutsfattares insikt om att cannabishanteringen måste bekämpas med full kraft.


'Svensk maffia'

Intresset för de kriminella gängen och deras smutsiga verksamhet är föremål för stort intresse och det är glädjande att notera att såväl media, politiker som allmänhet mer och mer inser att de kriminella gängen på sikt kan utgöra ett hot mot demokratin.


Det är fullkomligt absurt att ett mindre antal superkriminella individer har möjlighet att ägna sig åt allehanda grov, organiserad brottslighet och att hederliga medborgare ska behöva stå ut med utpressningsförsök och våld.


Under 2008 kommer ReageraMera med alla till buds stående medel uppmuntra arbetet mot den grova, organiserade brottsligheten och utöka samarbetet med journalister intresserade av frågan. Vi kommer också att följa politikernas och polisens insatser mot den grova brottsligheten mycket noga och utöka rapporteringen om allt som har med området att göra.


Ungdomsrelaterat våld

Under 2007 har ett inte ringa antal allvarliga ungdomsrelaterade våldsbrott uppmärksammats och det finns all anledning att söka efter metoder och möjligheter att minska sådant våld och också minska nyrekryteringen av ungdomar till våldsbenägna grupperingar med anknytning till grov, organiserad brottslighet.


Under 2008 kommer ReageraMera att ägna tid och kraft åt att undersöka framgångsrika projekt kring ungdomsrelaterat våld på olika håll i världen.


Brottslighet på Internet

Internet är idag en 'brottsplats' där allehanda kriminella verkar.


Under 2008 kommer ReageraMera i samarbete med några av världens ledande experter att fokusera på hur arbetet mot Internetbrottsligheten kan utvecklas och intensifieras. Spaningen på Internet måste utökas och ges omfattande resurser om det på sikt ska finnas en chans att åtgärda de värsta avarterna.


Ny radiostation på Gotland

Om allt går enligt planerna kommer ReageraMera att medverka i den planerade, nya radiostationen på Gotland där du kan lyssna till analyserande inslag och intervjuer med experter inom ovanstående områden.


Chat

Många har hört av sig och undrat om det finns möjligheter att starta chatutrymme för att diskutera aktuella frågor. Svaret är ja och ytterligare information om detta kommer i början av februari.


Betaltjänst

Hittills har allt material på ReageraMera varit helt gratis, men med tanke på de kostnader som är förknippade med research kommer visst material under 2008 att ingå i en betaltjänst där du direkt via din mobiltelefon betalar en summa för att kunna läsa visst material. Mer information om systemet kommer i början av januari.


Väl mött till fortsatt kamp 2008!


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0