Dag Larsson och Carin Jämtin vill införa ett sprututbytesprogram på Världsaidsdagen

Lagom till Världsaidsdagen den 1 december sade den borgerliga majoriteten i landstinget i veckan nej till att införa ett sprututbytesprogram för narkotikaberoende i Stockholms län. Istället vill man utreda frågan ytterligare.

Vi har inte råd att debattera och utreda mer när vi vet att ett sprututbytesprogram skulle kunna rädda liv. Alla försök och utredningar som hittills gjorts pekar entydigt på att smittspridningen minskar med sprututbyte. Låt Världsaidsdagen bli den dag vi sätter punkt för debatten och sätter människors liv och hälsa framför ideologi, säger det socialdemokratiska oppositionslandstingsrådet Dag Larsson.

Dessutom ger en verksamhet som denna samhället en unik chans att få kontakt med en grupp människor där kontakten i dag är svår att etablera. Det har varit lagligt att starta sprututbytesprogram sedan förra sommaren, men borgarna fortsätter att säga nej trots att vi vet att sprututbytesprogram fungerar effektivt för att förhindra smitta, säger det socialdemokratiska oppositionsborgarrådet Carin Jämtin.


Socialdemokraterna i Stockholm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0