Beatrice Ask har fattat galoppen

Almedalen 10 juli 18.50
Beatrice Ask i Almedalen 2007

Det privata vaktbolaget upptäckte rattfyllerister på löpande band i hamnen i Ystad, men rikspolisstyrelsen uppskattade inte effektiviteten med hänvisning till gällande lagstiftning.


Justitieminister Beatrice Ask har fattat galoppen och säger till TT att Jag är helt överens med alla om att den här verksamheten har fungerat väl. Jag tycker att vi måste hitta praktiska lösningar för att komplettera polisiär verksamhet. Resultat? Justitiedepartementet ser över möjligheterna till en lagändring.


Bra början. Det finns en mängd andra områden där polisiär verksamhet kan kompletteras med civila insatser. Redan idag finns hos polisen en mängd civilanställda för olika uppdrag - utredningar, KUT-verksamhet, analysuppgifter mm.


Nu väntar vi på ytterligare steg i rätt riktning - utvidgad användning av civila hundekipage i jakten på försvunna barn, brandhärdar och narkotika för att nämna några exempel.


Rikspolisstyrelsens nye/nya chef kanske borde ha som sitt valspråk: Tempora mutantur nos et mutamur in illis (Tiderna förändras och vi dem).


Läs också:

Släpp rattfyllona loss


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0