Tullverkets narkotikabeslag

Tullverket har nu presenterat beslagsstatistiken för perioden januari-juni 2007. 

Sven-Peter Ohlsson, biträdande brottsbekämpningschef vid Tullverket säger per telefon att totalt sett har antalet beslag ökat de senaste åren. Ohlsson konstaterar samtidigt att det pågår en omfattande smuggling till Sverige av alla sorters narkotika och att Internethandeln med narkotika ökar. 

I den takt narkotikasmugglarna ändrar taktik gäller det också för Tullverket att ligga i framkant för att stoppa inflödet, säger Ohlsson. 

Vid SNPF:s (Svenska Narkotikapolisföreningen) konferens i Örebro tidigare i år talade Tullverkets generaldirektör Karin Starrin. I sitt tal sa hon bland annat att Vi blir bättre och bättre. 2006 slog vi rekord på opium, kokain och ecstasy, men vi är absolut inte nöjda, vi kan bi mycket bättre. Fram till 2012 ska vi bli dubbelt så bra, dvs fördubbla värdet av den samhällsnytta som beslag innebär. Analysmetoder, strategier mm ska utvecklas för att öka säkerheten. Vi ska vara på rätt plats i rätt tid för att göra de största beslagen.  

På den här bloggen hittar du en sammanställning av gjorda beslag av de flesta drogerna under perioden januari-juni 2002-2007: Cannabis, amfetamin, ecstasy, dopning, heroin, kat, kokain.    

Läs också:
Örebro SNPF: Generaltulldirektör Karin Starrin 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0