Marijuanaodlare erbjuder Kaliforniens guvernör en miljard

En av de mer välkända amerikanska legaliseringsförespråkarna, Cliff Shaffer, vill lösa Kaliforniens ekonomiska problem genom att legalisera marijuana och låta skatteintäkter från försäljningen finansiera delar av Kaliforniens ekonomi. 

Projektet, som med 100%-ig visshet inte kommer att få något stöd från Kaliforniens guvernör, Arnold Schwarzenegger, utvecklas närmare här

Förslaget är inte oväntat. Att till en början legalisera marijuana och hänvisa till de skatteintäkter detta skulle ge är ingen nyhet. Det är heller ingen nyhet att det finns grupperingar som anser att annan narkotika skulle legaliseras utifrån samma argumentation.  

Samhälleliga problem, produktionsbortfall mm finns inte med i vare sig Shaffers eller andra legaliseringsförespråkares kalkyler. Ett praktiskt genomförande är lika dödfött som idén i sig. Det vore bättre om Shaffer&Co använde sina disponibla medel till att erbjuda vård och behandling för de missbrukare som de genom sin agitation bidragit till att hålla kvar i missbruk. 

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du måste skoja.

2007-08-08 @ 20:12:43
Postat av: Torgny Peterson

Jag skojar inte. Möjligtvis gör legaliseringsskojarna i Kalifornien det.

2007-08-09 @ 06:45:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0