Tema: Förstärkning av strategi för att bekämpa narkotikabrottslighet - Västra Götaland del IV

Fjärde avsnittet på temat innehåller redovisning av effekterna av strategin i form av övriga effekter

Övriga effekter 

* Vardagsbrottsligheten kommer att påverkas markant.  

* Det kommunikativa förhållningssättet som är ett grundkoncept för gatulangningsverksamhet kommer att avspegla sig i ett ständigt inflöde av såväl strategiska som operativ kriminalunderrättelser genom den dialog som sker mellan deltagande polismän och missbruksklientelet  

* Insatsens brottsförebyggande effekt blir i vissa fall att vardagsbrottsligheten till stor del försvinner under en tid efter insatsens genomföranden. Detta i sin tur medför att personalresurser på längre sikt kan frigöras för annan verksamhet d v s tillgängligheten till polisen ökar.  

* Kontinuiteten i verksamheten kommer att göra att detta blir en bestående effekt.  

* Erfarenheten visar att verksamheten genererar ett stort antal grova narkotikabrott samt annan grov brottslighet.  

* Många av de som är på väg in i yrkes eller gängkriminalitet kommer inte att kunna ha ett ostört utrymme för att utvecklas till starka figurer på den kriminella scenen.  

* Verksamheten genererar en bättre kunskap om narkotikamissbruket i hela myndigheten och därmed underlag för förbättrade strategier och åtgärder mot kriminaliteten i stort.  

* Det är förslagsställarens  bestämda uppfattning att narkotikabekämpningen i närpolisområden skulle bli mer effektiv och kostnadsbesparande med centralt placerade, tillräckligt stora och professionellt ledda gatulangningsgrupper.  

* Narkotikabrottsligheten och missbruket är en avgörande strategisk faktor vilket medför att man når goda effekter på kriminaliteten och folkhälsan i stort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0