Ny trend: Knarka på nätet

För ett tag sedan berättade jag om möjligheten att Testa knark gratis på Internet. Den gången handlade det om norska Rusmiddeletaten som genom ett nytt grepp vill göra de som tänker använda eller använder narkotika uppmärksamma på riskerna. 

Men det finns andra ställen på Internet där avsikten ingalunda är densamma. För en vecka sedan lanserades en webbplats, som inte har för avsikt att avskräcka folk från att använda narkotika, snarare tvärtom. På webbplatsen kan du via datorn delta i ett virtuellt raveparty, använda virtuell ecstasy, röka en virtuell joint eller använda virtuella hallucinogena svampar. 

Vilka är då målgruppen för den här sortens verksamhet? Enligt personerna bakom webbplatsen utgörs målgruppen av personer som tidigare inte använt narkotika men som vill se vad det handlar om utan att förstöra hjärnan eller riskera att inte klara av ett drogtest. De menar vidare att den här sortens experiment gör de som besöker webbplatsen mindre benägna att pröva riktig narkotika.  

I en intervju säger direktören för bolaget att de som använder virtuella droger har rapporterat att effekten av de virtuella drogerna är förvånansvärt realistiska i en sådan utsträckning att den som använder dom både kan njuta av de sociala fördelarna med virtuella droger och också av det nöje som associeras med användning av narkotika-allt utan intag av någon riktig  narkotika. Värdet av att använda riktig narkotika minskas. 

Varför gör då företaget detta? Självklart lanserar vi inte produkten som ett sätt att få slut på användning av narkotika. Det är bara en bieffekt. Vi lanserar virtuella droger därför att det är roligt och gör våra partaj roligare, säger direktören. 

Av naturliga skäl har jag inget som helst intresse att göra reklam för den här sortens geschäft, men intresserade inom rättsväsendet är välkomna att höra av sig för ytterligare information. Representerar du en sådan myndighet är du välkommen att höra av dig med ett e-postmeddelande till [email protected] . Glöm inte att uppge namn, tjänsteställe och ett telefonnummer där du kan nås. 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0