Är krögarna rädda om/för sina knarkande gäster?

Frågan är mer än berättigad efter att ha sett SVT:s program Knarkfeber igår och en patetisk krögare, tillika innehavare av flera av de krogar där kokain uppenbarligen förekommer, uttala sig. 

I programmet säger krögaren att vi kan inte går hur långt som helst. Efter att ha sett programmet undrar man om han överhuvudtaget har rört sig ur fläcken för att aktivt bekämpa missbruket på krogen. Visserligen har det så kallade STAD-programmet, som arbetar mot droger på krogen, pågått under flera år men även om så är fallet verkar det uppenbart att hittills genomförda åtgärder inte är tillräckliga. 

Att det finns gott om kokain i våra större städer är de som är insatta i frågan väl medvetna om och att risken är uppenbar att tillgången på kokain kan komma att öka, gör att det är hög tid för seriösa krögare att se över insatserna mot narkotika.  

De krogar i Stockholm där det i programmet efter provtagning påvisades förekomst av kokain är Riche, Café Opera, Plaza, Kitchen, Spy Bar, White Room, Solidaritet och East. 

Idag på förmiddagen offentliggörs en rapport om kokainet i Sverige. Jag återkommer inom kort med mer information om innehållet i den rapporten. 

Missade du programmet Knarkfeber så kan du se programmet på Internet, alternativt i en reprissändning vid något av följande tillfällen: SVT2 Söndag 1 apr 2007 kl 20.00, SVT24 Onsdag 4 apr 2007 kl 20.00, SVT2 Torsdag 5 apr 2007 kl 16.35 eller SVT2 Lördag 7 apr 2007 kl 12.55

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0