Heder åt Svenska kyrkan!

Stor heder åt Svenska kyrkan i Göteborg som i ett epostmeddelande uppmanar alla församlingsledare, diakoner och präster i kyrkans 37 församlingar i Göteborg att ta upp församlingskollekt den 15 oktober och starta insamlingar för att hjälpa familjen Garakoei i Göteborg som vittnade mot de Bandidos-medlemmar som pressade familjen på pengar. Dessutom uppmanas mottagarna i samma meddelande att äta på familjens restaurang.

"Vi tror att många människor vill visa sitt engagemang", säger Marika Palmdahl från Brämaregårdens församling till Västnytt, och hon skickar gärna utmaningen att samla pengar vidare till andra kyrkor och samfund. (Tel till Brämaregårdens församling 031-7316800)

Att Svenska kyrkan i Göteborg fattat beslutet att engagera sig för att stödja den organiserade brottslighetens brottsoffer förtjänar all respekt och jag vill också uppmana andra att ta liknande beslut.

I Syd- och centraleuropa är det idag tämligen vanligt att katolska organisationer engagerar sig i kampen mot brottsligheten och i hjälpen för dess offer.

Också när det gäller narkotikamissbruk har katolska kyrkans högste ledare gjort uttalanden som inte behagat narkotikaförespråkarna. Så konstaterade till exempel påven Johannes Paulus II klarsynt nog redan 1984 att "la droga non si vince con la droga", dvs droger besegras inte med droger - kanske något att fundera på för de som är obegåvade nog att tro att distribution av heroin till heroinister skulle ha något med skademinskning eller vård och behandling att göra.

Läs också:
Låt inte parasiterna bestämma

Stöd Garakoei

Besök också:
Kyrkligt stöd till Bandidosvittnena

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0