Att arbeta mot narkotika på krogen

Mobilisering mot narkotika arrangerar 3 oktober en nationell inspirationsdag om att arbeta mot narkotika på krogen. I samband med konferensen presenteras en manual baserad på goda erfarenheter och framgångsrika arbetssätt.

Konferensen genomförs 3 oktober 10.00-16.00 på Radisson SAS, Stockholm.

Programmet för konferensen hittar du här.

För ytterligare information, kontakta Stina Röger, Mobilisering mot narkotika på tel 08-4054419 eller 0703-798808.

I Danmark satsar nu diskoteket Broen i Århus, som en del av Danmarks största diskotekkedja (Nox Network), som första diskotek i landet på att mota knarket i dörren med hjälp av en narkotikahund.

Också den danska branschorganisationen för diskotek och nattklubbar, Horesta Natteliv, är orolig för utvecklingen med mer narkotika och ber nu myndigheter och politiker om hjälp, rapporterar Jyllands-Posten.

Att narkotika förekommer på svenska krogar och nattklubbar på flera orter är ingen nyhet lika lite som att vapen förekommer på krogar.

För att stävja förekomsten av vapen på krogen har flera krogar installerat utrustning för att upptäcka gäster som eventuellt har sådana med sig.

Precis lika effektivt skulle arbetet mot narkotika kunna bedrivas vid entrén till krogen med hjälp av narkotikahundar, som både har en preventiv effekt och som naturligtvis också upptäcker narkotikan.

Eftersom restauranger är privata inrättningar föreligger inga hinder att använda narkotikahundar i omedelbar anslutning till entrén. Gäster upplyses om att narkotikahundar arbetar på krogen X och på så sätt har varje enskild gäst möjlighet att välja om han eller hon ska besöka krogen eller ej.

Någon mindre seriös krogägare kanske oroas av risken för minskad tillströmning av gäster om ett sådant system skulle existera. Möjligen är det så, men jag är övertygad om att seriösa krogägare inte vill ha knark på sin krog.

Är du som krögare eller annan näringsidkare i Sverige intresserad av att utnyttja en narkotikahund för att stävja förekomsten av narkotika är du välkommen att höra av dig till undertecknad genom att skicka ett epostmeddelande till [email protected].

Torgny Peterson  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0