Regeringen ser över formerna för samverkan med kommuner för att bryta utanförskapet

Många lever idag i ett utanförskap i Sverige. Regeringens övergripande mål är att skapa förutsättningar för fler jobb i fler och växande företag och att därigenom bryta utanförskapet. Under hösten 2006 bereds därför utformningen av statens och kommunernas fortsatta samverkan för att bryta människors utanförskap och utbredningen av antalet utanförskapsområden. Detta ska ske genom att öka sysselsättningen, minska bidragsberoendet och stimulera den lokala och regionala tillväxten.

"Att bryta utanförskapet är en uppgift för hela regeringen och en uppgift som kräver både samordning och samverkan. Dagens budget innebär att vi får ett kraftfullt program för fler jobb i hela Sverige", säger Nyamko Sabuni, statsråd med ansvar för storstadsfrågor.

Följande kommuner har anmält sitt intresse för att samverka med staten för att bryta utanförskapet: Borås, Botkyrka, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Halmstad, Haninge, Helsingborg, Huddinge, Jönköping, Kristianstads, Landskrona, Linköping, Luleå, Malmö, Nacka, Norrköping, Stockholm Sundsvall, Södertälje, Trollhättan, Umeå, Uppsala, Västerås samt Växjö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0