Knarklangare ville öppna behandlingshem

Kan man inte tjäna tillräckligt med pengar på att langa narkotika och inte heller tillräckligt med pengar på att behandla missbrukare kan man ju alltid slå två flugor i en smäll, dvs första sälja narkotika och sedan erbjuda vård till konsumenterna. 

Det är precis vad som skulle kunna ha hänt om inte polisen i Kanada hade satt stopp för det. 

En företagsam knarkhandlare i Kanada, Marcello Ruggiero, sålde narkotika och för intäkterna köpte han bland annat en BMW, en Harley Davidson och ett hus på landsbygden utanför Quebec där han hoppades kunna öppna ett behandlingshem för missbrukare. 

I september i år gick planerna i stöpet då Ruggiero erkände sig skyldig dels till narkotikahandel, dels att han var ’boss’ för ett gäng som ägnade sig åt organiserad brottslighet och utöver detta också till innehav av ägodelar som han tillskansat sig med hjälp av intäkter från försäljningen av narkotika. I samma veva togs alla hans tillgångar i beslag. 

Vid förhandlingarna i rätten framkom det att Ruggiero hade 46 ’anställda’ i sitt ’företag’ – bland annat 23 innuiter i Nunavut-territoriet och Nunavik i norra Quebec. Varje vecka skickades två kilo marijuana med flyg norrut. För varje gram marijuana som såldes fick den lokale ’detaljhandlaren’ behålla 100 kronor och 150 kronor gick till Ruggiero själv.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0