Ministerdeklaration om att hejda överviktsproblem antagen i WHO

”Jag välkomnar ministerdeklarationen om att hejda överviktsproblem som en del i ett ökat internationellt samarbete. Övervikt är ett av de stora folkhälsoproblemen och det är angeläget att öka medvetenheten på området, framför allt bland barn och unga.” Det säger Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson som deltagit i Världshälsoorganisationen WHO:s ministerkonferens om övervikt, fetma och bristen på fysiskt aktivitet i Istanbul i Turkiet, 15-17 november.

En ministerdeklaration, ’European Charter on Counteracting Obesity’, antogs idag vid WHO-konferensen, där ministrar och representanter för internationella organisationer från 53 europeiska länder träffas. Under mötet diskuteras bland annat hur olika sektorer kan samverka kring överviktsfrågor och arbete med särskilt utsatta grupper som till exempel barn och unga.

År 2004 antog WHO en global strategi för kost, fysisk aktivitet och hälsa. Istanbulkonferensen syftar till att prioritera arbetet med frågor som rör övervikt och fetma, och att främja det internationella samarbetet på området.

Besök också:
European Ministerial Conference on Counteracting Obesity
Et bedre liv gennem mad og motion

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0