Utvecklingsarbete i små kommuner

Mobilisering mot narkotika och Alkoholkommittén satsar tre miljoner kronor under två år på att stärka det lokala förebyggande arbetet mot narkotika och alkoholskador i 22 mindre kommuner i Värmland och Örebro län. Satsningen syftar till att utveckla strategier för att begränsa tillgången på narkotika och illegal alkohol, samt till att utveckla ett systematiskt föräldrastöd i kommunerna.

Små kommuner har andra förutsättningar än stora, både ekonomiskt och personellt. Därför krävs samverkan över kommungränser för att kunna agera och ta lärdom av varandras erfarenheter.

Tillsammans med Alkoholkommittén, Mobilisering mot narkotika och länssamordnarna i Värmland och Örebro inleder nu de tjugotvå kommunerna arbetet "Småkommuners förebyggande arbete mot narkotika och alkoholskador" med en upptaktskonferens i Kristinehamn den 17 maj.

De kommuner som har anmält intresse av att delta är: Arvika, Eda Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Kil, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby, Årjäng, Askersund, Degerfors, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0