Tio år av framgångsrikt samarbete mot organiserad brottslighet i Östersjöregionen

Aktionsgruppen mot organiserad brottslighet i Östersjöregionen möts i Visby 2-3 maj.

Aktionsgruppen består av politiska företrädare för de elva länderna i Östersjöregionen, EU-kommissionen, Interpol och Europol, och bildades vid Östersjötoppmötet i Visby 1996. Ordförandeskapet innehas för närvarande av Finland, men med anledning av att det är tio år sedan verksamheten inleddes hålls detta möte i Visby.

"Under de tio år som gått sedan toppmötet i Visby har vi sett ett operativt samarbete mellan länderna runt Östersjön utvecklas för att bekämpa en brottslighet som drabbar oss alla. Vi har anledning att glädjas åt denna utveckling och samtidigt se hur vi kan förbättra samarbetet ytterligare", säger statssekreterare Dan Eliasson som är statsministerns personlige representant i aktionsgruppen.

Mötet i Visby samlar stats- och regeringschefernas personliga representanter, samt företrädare för brottsbekämpande myndigheter i länderna.

"Det är ett viktigt möte i en viktig process, ytterligare ett verktyg i den ambition som justitieministern nyligen presenterade beträffande kampen mot den systemhotande brottsligheten", säger Dan Eliasson.

Läs också:
Penningtvätt och organiserad brottslighet i Östersjöområdet
Narkotikabrottsligheten öster om EU:s östra gräns
Systemhotande brottslighet i Sverige 2004
Organiserad brottslighet i Sverige 2005




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0