Om socialdemokratisk belastning och ett svenskt djur

Så var det då den här Danielsson, eller statsministerns närmaste man som han kallas i media.

Idag skriver bland annat Expressen och Aftonbladet om Danielsson, som enligt vissa utgör en potentiell belastning för socialdemokratisk politik. Må så vara. Utöver detta utgör Danielsson också en högst dyrbar last då han av någon underlig anledning titt som tätt anses behöva utnyttja det så kallade regeringsplanet trots att det skulle vara lika enkelt och flera hundratusen kronor billigare att flyga reguljärt.

Who cares? Ja, inte verkar Danielsson vara överdrivet bekymrad över sina reskostnader.

Varför han inte kan flyga reguljärt framstår som en gåta. Med tanke på vinsten i skattemedel och ungefär likvärdig tidsåtgång vid en jämförelse med reguljärt flyg finns det ingen anledning att acceptera ett överdrivet användande av ’privatflyget’.

Det finns heller ingen känd hotbild mot Danielsson – i vart fall inte för vad han har uträttat - möjligen för vad han inte uträttat, speciellt under den där annandagen.

Apropå flygplan…
En svensk modell klagar i Expressen över att ”de band mig som ett djur” efter att en jumbojet från British Airways fick nödlanda i Kanada på grund av hennes uppträdande i påverkat tillstånd.

Många har svårt att förstå svenskans klagomål och tycker att om man nu beter sig som ett svin borde man väl snarare vara tacksam över att bli behandlad som ett djur.

Torgny Peterson   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0